22/9/09

Una nova etapa...

La Fatuma, la Merema, el Melkamu, el Zeru i l´Habtamu, aquests són elsprotagonistes de la història que avui us vull explicar. Aquest any hem començat pels nois més grans que han de sortir delcentre un programa en el qual els acompanyem d´una manera educativa aindependitzar-se (ohhhh!!). La idea es que puguin acabar l´escola, que comencin a trobar una petita feina i, en definitiva, una oportunitat per viure de forma indepedent.

La situació no és fàcil pels joves aquí a Etiopía i menys si ets sord i provens d´una zona rural amb una situació precària. Aquestes són les carácterístiques dels nostres protagonistes. La veritat es que des del primer dia que els hi vam dir que entrarien dins aquest programa ha sigut un pou d´emocions: trobar la casa per viure, pintar-la, comprar les coses indipensables,… I així fins arribar el dia de la inaguració! Els primers vam ser els treballadors del centre i ens van fer lacerimònia del cafè. Va ser molt emocionant, i va haver una mica detot: regals per donar la benvinguda a la casa, algun discurs encoratjador cap a l´etapa que els hi espera i paraules per part d´ells d´agaïment.

Personalment si hagués de fer una foto, em quedaria amb aquella nit que els vam acompanyar a casa seva i amb les cares d´il.lusió que feien, dient-nos adéu i bona nit des de la seva nova casa.

Avui que us he parlat una mica de la meva feina d´aquí m´agradaria donar molts records a tots els del “programa de suport”. Moltes gràcies, nois!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ei anna!
és fantàstic veure com no perds mai ni una goteta d'ilusió i energia. I a sobre encara te'n queda per repertir-la per molts racons del planeta!
una enorme abraçada desde frança encara!
roser (nicaragua)

Agustín ha dit...

Hola Anna,

Gracias por ayudarnos y por transmitirnos de una forma tan cercana tus experiencias.

Este fin de semana (estaremos en Berga) hará un año que nos conocimos, un año vivido muy intensamente ¿no?

Espero, a partir de ahora, leerte y escribirte más menudo.

Un beso,
Agustín
info@afne.org

Unknown ha dit...

de res anna, estem molt contents que et vagin be les coses

Judit Balaguer ha dit...

Anna!! Avui estava remenant el mobil i he vist aquesta web, que me la va donar l'Esther fa molt temps! I he pensat que me la miraria, estem molt contents que tot et vagi tant bé! Moltissims records de tota la familia!! Petons.

Isidre, Anna, Judit & Familia.

Anònim ha dit...

ei wapissima!!!!!!!!!!! M'encanta com disfrutes amb la teva feina, tan de bo tots ho poguéssim fer com tu! Si el món fos més pler "d'Annes Menguis", estic segura que el món seria molt millor i tothom hi podria viure més a gust!!! :)

Un petó ben fort des de Barcelona!!!

Laia F.C.