16/3/09

Mukuturri...

He estat uns dies fora del centre perquè havia de solucionar problemes de burocràcia a Addis i aquí els papers són molt i molt lents. He aprofitat l'avinentesa per anar a visitar un projecte que està a 1 hora i mitja de la capital. Aquest projecte està portat per una comunitat missionera formada per nois i noies que han decidit comprometre's amb allò que creien. No són monges i a la nostra manera de pensar és difícil conèixer gent que decideixi anar a viure amb comunitat per ajudar els altres. M´ha agradat molt poder conèixer aquesta realitat de prop, sobretot per trencar tòpics i per veure que hi ha gent que està fent una feina que val molt la pena. Aquest projecte consisteix en una guarderia per a 250 nens i nenes amb un programa de nutrició i un programa de dones. A més, han organitzat un terreny de cultiu pel qual poguin ser cada vegada més autosuficients.

Deixant de banda aquest projecte, es dediquen anar les cases de les persones que viuen en una situació més precària i dignificar les seves vides. Amb això nomès dir-vos que m´ha captivat poder veure aquesta altra realitat d´Etiòpia. Al igual que qualsevol país del món, Etiòpia, està format per moltes i moltes realitats, i descobrir-les és apassionant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
EEEEiiiiiii,
Una curiositat... avui, no sé perquè, he mirat la web de AFNE i he vist que l'havien renovat.
Llavors he tingut una bona sorpresa, perquè hi ha un vídeo penjat on es veu el centre de Kombolcha. Si algú li interessa està molt bé i ens podem imaginar una mica el què ens explica la Mengui.
Apa a cuidar-se
Anna

Anònim ha dit...

Hola!

Acabo d'entrar a la web i he vist el video, ke xulo! kina il·lusió m'ha fet imaginarte per allà,un petó

Vane Moçambic

Anònim ha dit...

Hola a tots !

Doncs jo, seguint els consells, també m'he ficat i he vist el vídeo.
Quina xulada!! Veure el procés de com ha anat creixent l'edificació i finalment veure els nens com ocupen els seus llits...Uff! Quina canya, Mengui !! No saps el que donaria per passar uns dies al centre ! Bé, de fet si ho saps, oi?

Un petonàs des de La Plana !
Yolanda