19/1/09

El dia de l´epifania...

Sé que us he parlat molt sovint dels rituals religiosos aquí a Etiòpia, però penseu que es perquè són molt importants i, a més, són molt diferents dels nostres. Avui ha sigut el dia anual més important pels catòlics ortodoxos. Al centre hi han pocs nens i nenes d´aquesta religió però tot i així hem anat fins al lloc on feien el ritual religiós. Tots anaven molt guapos, s´han posat "les seves millors gales". Hi havia molta gent, tots vestits amb robes blanques i coberts amb la netela (mocador etíop de color blanc amb ribet d´un altre color). Enmig d´aquesta blancor, grans paraigües majestuosos de colors molt vius que t´indicaven el lloc on hi havien els sacerdots, i de fons el so de la música cantada per tota la gent que seguia el ritual. Ha sigut increïble, de veritat, m´ha agradat camuflar-me entre tots ells i viure de prop aquesta festivitat tant important.

Fins la pròxima!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mengui m'encanta que ens expliquis els temes religiosos ja que sempre he trobat molt interessant com els viuen a cada país. Per cert, avui explicaves que la gent cantava. Ja has memoritzat la tonada? Ja ens la cantaràs.
Molta sort amb el projecte de l'hivernacle!!

Marta P

Anònim ha dit...

Em fas tanta enveja Queen!! T'he enviat un mail molt llarg,ja saps.
Cuida't un petó

Anònim ha dit...

Ei Mengui!!
A mi també em fas una miqueta d'enveja eh... no te digo nada!! Que guai aixó de les religions, és tal com diu la Marta, és molt xulo veure les religions de cada país, curiosament és que a mi aquí no me mola muxo!! peró bueno. Apa maldita, cuida't molt. UN petonàs.
Esteve

Anònim ha dit...

I las religiones, ponme una de cada, que estàn rebajadas en el corte inglès i qual es la mejor? pues mire usted la mia.....
Ai el Sabina, una abraçada molt forta desde un pais molt petit.
roger